Cutremure stiri: 504

Aterizare ratată la San Francisco: Pilotul avea la activ doar 43 de ore de zbor pe aparate de acest model

8 iul. 2013,, 10:06   Externe
3078 0
Foto: bezformata.ru
Pilotul de la manşa aeronavei Boeing 777, aparţinînd companiei Asiana Airlines, care a ratat sîmbătă aterizarea pe aeroportul din San Francisco este un pilot experimentat, dar încă în curs de formare pe aparate de acest tip, a anunţat luni compania sud-coreeană, citată de AFP şi CNN.

Lee Kang-Kuk (46 de ani) are la activ peste 9.000 de ore de zbor, dar numai 43 de ore pe aparate de acest model, unul din cele mai mari avioane de pasageri din lume.

'Este adevărat că dl. Lee era în curs de formare pe Boeing 777', a declarat agenţiei franceze de presă o purtătoare de cuvînt a companiei Asiana. Pilotul se afla sub supravegherea unui instructor cu experienţă, care a acţionat în calitate de copilot, a mai adăugat aceasta.

Asiana a recunoscut, de asemenea, că aeronava, cumpărată în martie 2006, trecuse printr-o serie de reparaţii în luna iunie din cauza unor scurgeri de ulei din motor.

Dar CEO-ul companiei, Yoon Young-Doo, a respins imediat ipoteza unei defecţiuni tehnice, spunînd că nu a existat 'nicio problemă mecanică în momentul accidentului'.

Primele analize arată că avionul zbura la o altitudine extrem de joasă şi cu o viteză prea moderată în timpul apropierii de aeroportul din San Francisco.

Pilotul a încercat să accelereze, dar era prea tîrziu, coada aparatului izbindu-se brutal de sol.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав