Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

În luna august, 20 de copii din diasporă se vor odihni în Moldova

8 iul. 2013,, 12:01   Societate
2100 0
Foto : unimedia.md
În luna august curent, 20 de copii ai migranţilor moldoveni vor avea posibilitatea să se odihnească în patrie. Biroul pentru Relaţii cu Diaspora în colaborare cu Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) a lansat programul "DOR" pentru tinerii moldoveni din diasporă. Programul se va desfăşura în perioada 20-28 august 2013.

Potrivit Agenţiei "Infotag", şeful Biroului pentru Relaţii cu Diaspora, Victor Lutenco, a menţionat că participanţii la acest program vor trebui să întrunească anumite condiţii.

"Astfel, în baza dosarelor de aplicare vor fi selectaţi 20 de participanţi cu vîrsta cuprinsă între 14 şi 16 ani din diferite ţări în care este prezentă diaspora, precum şi 5 tineri din Republica Moldova. Copiii vor fi cazaţi la o staţiune de la Vadul lui Vodă. Ei vor putea frecventa ateliere de muzică, dans, desen şi vor frecventa un curs de limba română. De asemenea, vor vizita muzee şi locuri pitoreşti din Moldova – Complexul muzeal Orheiul Vechi şi Complexul monastic Ţîpova. Programul prevede şi excursii la Chişinău, precum şi întîlniri cu oficiali din Moldova", a spus Lutenco.

Beneficiari vor fi copiii care nu au fost niciodată în Moldova sau sînt domiciliaţi peste hotare de cel puţin 7 ani.

Şeful Misiunii OIM Moldova, Antonio Polosa, s-a arătat convins de succesul programului-pilot, iar acesta va avea un impact pozitiv asupra copiilor migranţilor.

"Programul DOR a fost realizat pentru a uni diaspora cu Republica Moldova. Acesta are scopul de a sensibiliza tinerii cu privire la identitatea lor culturală şi de a menţine o relaţie strînsă cu valorile tradiţionale ale ţării", a precizat Antonio Polosa.

Programul va fi finanţat din fondul de susţinere al diasporei, cu implicarea Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie şi a mai multor sponsori. Doritorii pot aplica pentru participare pînă pe data de 20 iulie. Mai multe informaţii pot fi găsite pe site-ul www.dor.md.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав