Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Ministrul de externe al Slovaciei: Orientarea europeană este cea mai bună alegere pentru Moldova

8 iul. 2013,, 12:29   Politică
2943 8
Foto: facebook.com
Ministrul Afacerilor Externe al Slovaciei, Miroslav Lajčák, susține că orientarea europeană este cea mai bună alegere pe care Republica Moldova poate să o facă. Despre aceasta a declarat ministrul în cadrul unei conferințe de presă organizate în legătură cu vizita sa în Republica Moldova. Oficialul a reiterat suportul Slovaciei pentru Moldova în procesul de integrare europeană, menționînd că integrarea europeană a Slovaciei a contribuit la îmbunătățirea vieții slovacilor, relatează NOI.md.

“Sîntem gata să împărtășim experiențele noastre realizate cu succes pentru ca și dumneavoastră să pășiți pe acest drum cu succes și să realizați rezultate bune”, a subliniat oficialul.

Cît privește pregătirile pentru summitul de la Vilnius, la care urmează să fie parafat Acordul de asociere RM-UE, oficialul a spus că Guvernul R.Moldova a realizat niște lucruri excelente.

“Sînt convins că UE își va demonstra înțelegerea și aprecierea acestor eforturi la summitul de la Vilnius”, a menționat Miroslav Lajčák.

Сît privește problema transnistreană, oficialul a spus că există posibilitatea de a face mai multe progrese.

Întrebat dacă insistența PCRM de aderare a R.Moldova la Uniunea Euroasiatică ar putea stopa procesul de integrare europeană, oficialul a spus că cursul european este acțiunea țării în care fie crezi, fie nu crezi în ea.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав