X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Un rapper adună fonduri pentru a verifica dacă Pămîntul este plat

27 sep. 2017,, 04:00   Externe
2319 0

Rapperul american B.o.B. a lansat online o strîngere de fonduri online pentru a lansa un satelit în spațiu care să arate dacă Pămîntul este rotund, scrie BBC News

B.o.B., al cărui nume real este Bobby Ray Simmons J, a lansat online o strîngere de fonduri pentru a putea dovedi că toate informațiile primite de la sateliți sunt de fapt false și Pămîntul este un disc și nu o sferă.

El face parte dintr-un grup de susținători ai teoriei Flat Earth (n.r. Pămînt Plat), care susțin că angajații NASA păzesc marginea lumii pentru a preveni căderea oamenilor.

B.o.B vrea să adune 200.000 de dolari și a deschis o pagină pe site-ul de adunare de fonduri GoFundMe. Parrerul își spune „Flat Earth Bob”, iar la momentul scrierii acestei știri el a reușit să adune 1716 dolari de la 37 de persoane, în patru zile.


Rapperul explică în video-ul de promovare a campaniei sale de strîngere de fonduri că vrea acei bani pentru a trimite un satelit cît mai departe în spațiu pentru a putea să îi arate cum se vede curba Pământului, deoarece nu crede că aceasta există.

Curba la care se referă B.o.B este o temă recurentă în teoriile conspirației Flat Earth. Cei care cred în această teorie susțin că, dacă Pămîntul este cu adevărat rotund, atunci curbura Pămîntului ar trebui să fie vizibilă cu ochiul liber.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?