Cutremure stiri: 506

Regele din Arabia Saudită le-a dat femeilor dreptul să conducă mașini

27 sep. 2017,, 20:30   Externe
2331 0

Regele Arabiei Saudite a decis să relaxeze unele dintre restricțiile femeilor iar unul dintre cele mai importante drepturi pe care le vor avea acestea este cel de a obține un permis de conducere pentru mașini, scrie CNN.

Ministerul de Externe a anunțat că a fost emis un decret regal care va permite femeilor din țară să conducă. Aceștia anunță că a fost creat un comitet care să pună în aplicare hotărîrea și va prezenta recomandări în termen de 30 de zile. Apoi, guvernul va avea pînă în 24 iunie 2018 pentru a pune în aplicare noul decret.

„Aceasta este o zi istorică pentru regatul nostru”, a declarat prințul Khaled bin Salman, ambasadorul Arabiei Saudite în SUA, într-un briefing de presă.

Manal al-Sharif, una dintre femeile din spatele campaniei Women2Drive, a sărbătorit victoria prin postarea unei fotografii pe Twitter cu ea în spatele volanului unei mașini.


Sharif, care locuiește acum în Australia, a fost închisă în Arabia Saudită 2011, după ce a postat un videoclip pe YouTube cu ea purtînd o șapcă neagră și ochelari de soare, conducând o mașină.

Aceasta este una dintre primele măsuri luate în ultima perioadă de regele Arabiei Saudite pentru acordarea de noi drepturi femeilor, după ce în luna mai le-a dat dreptul femeilor de a merge la școală și la medic fără aprobarea unui bărbat. Aceste schimbări au început să se producă după ce liderul țarii a decis să-l numească pe fiul său, Mohammed bin Salman, de 32 de ani moștenitor al coroanei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав