Arşiţa stiri: 210
Jocurile Olimpice stiri: 271
Transnistria stiri: 1460

Noi acuzații la adresa Primăriei Chișinău (VIDEO)

9 iul. 2013,, 15:30   Societate
3974 2
Foto : noi.md
Un grup de inițiativă alcătuit din locuitori ai capitalei învinuiește Pretura Rîșcani din Chișinău de distrugerea intenționată a mai multor terenuri de joacă pentru copii. Învinuirea a fost adusă autorităților municipale astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, transmite NOI.md.

Astfel, preturii i se încriminează distrugerea ilegală a unui parc de agrement pentru copii din strada Mihail Sadoveanu. ”Am muncit 12 ani peste hotare ca să venim acasă să deschidem un parc european pentru copii și acum, după cinci ani, ne spun că am ocupat acest teren abuziv, cu toate că la inaugurarea parcului a fost prezent și viceprimarul Nistor Grozavu. Pentru a treia oară vin să ne scoată gardul nelegitim.

Ultima judecată spune că primăria nu are niciun drept să evacueze parcul. Curtea Supremă de Justiție a respins solicitarea primăriei și a lăsat ca bază prima judecată, care ne îndreptățește”, a precizat proprietara parcului, Larisa Țurcanu.

Totodată, nemulțumită de activitatea primăriei este și locuitoarea capitalei din strada Miron Costin, Svetlana Prihodco, care se plînge că aceeași pretură le-a interzis construcția unui teren de joacă în curtea blocului. ”Dacă la început pretura a fost de acord cu construcția parcului, la scurt timp ne-au interzis să pornim construcția terenului de joacă. Atunci ne-am adresat în judecată, care a fost de partea noastră. Cu toate acestea, nu avem niciun rezultat, copiii noștri continuă să se joace la cîțiva metri de gunoiște”, a precizat Svetlana Prihodco.

Atît în primul, cît și în al doilea caz, locuitorii nemulțumiți sînt susținuți de organizațiile ”Orașul meu drag” și ”Sodrujestvo”. Potrivit președintelui organizației celei dintîi menționate, Vitalii Voznoi, acestea nu sînt cazuri unice în sectorul Rîșcani.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав