X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

R. Moldova a intrat în posesia unui grant de peste 8 milioane de dolari

10 iul. 2013,, 15:51   Societate
2158 0
Foto: ziarulnational.md
Guvernul chinez a oferit Republicii Moldova asistență financiară nerambursabilă în valoare de peste 8 milioane de dolari americani, destinată realizării unor proiecte sociale. Grantul este prevăzut în Acordul privind cooperarea economică și tehnică dintre Republica Moldova și Republica Populară Chineză, semnat astăzi la Chișinău de către premierul moldovean Iurie Leancă și ambasadorul chinez la Chișinău, Tong Mingtao.

Totodată, premierul a anunțat că astăzi a mai fost semnat un act de primire-predare a 1200 de calculatoare și 220 de imprimante destinate căminelor studențești. ”Sînt sigur că tehnica donată studenților va spori accesul la informație, va îmbunătăți condițiile de pregătire pentru cursuri și va contribui la realizarea potențialului tinerilor care studiază”, a precizat Iurie Leancă.

La rîndul său, ambasadorul chinez a specificat că acest ajutor va îmbunătăți condițiile de viață ale populației, va dezvolta economia țării și va crea noi locuri de muncă. ”Cît privește asistența tehnică, sperăm ca aceste echipamente să îmbunătățească condițiile de studii în Republica Moldova”, a menționat Tong Mingtao.

Volumul total de asistență oferit de-a lungul anilor de către Republica Populară Chineză populației Republicii Moldova constituie aproape 37 de milioane de dolari americani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?