X 
Cutremure stiri: 502

Cum să simțim energiile care intră în locuința noastră

11 iul. 2013,, 03:40   Societate
6284 0
Foto: sfatulparintilor.ro
Pentru a vedea care energii ne influențează casa, să ne gîndim pe unde intra energia în cantități mari. La multe case, în funcție de cît de des este folosită ușa, energia principală a casei vine prin această “poartă a energiei”. Ca să aflăm ce calități are aceasta, imaginați-vă ce fel de priveliște va întîmpină cînd vă apropiați de casa sau apartamentul în care locuiți. Este mult mai eficient dacă faceți acest lucru atunci cînd sînteți chiar în fața ușii.

Intrarea

Imaginați-vă că energia este ca omul: îi place curățenia, ordinea și frumusețea. Daca ai da peste un loc plin de gunoaie sau de dezordine, “face stînga-împrejur” și se duce la vecini, care au avut grijă să îi facă o primire mai bună…

Dacă este cazul, instalați un mic bec la intrarea în locuința pentru a lumina drumul pentru energia care vine spre casa dumneavoastră. Astfel, aceasta va fi atrasă spre casa dvs., în loc să se ducă la vecinul din exemplul de mai sus.
După ce v-ați familiarizat cu locul din fața intrării (și l-ați amenajat cît mai bine, dacă este posibil), treceți la analizarea spațiului de după uță.

In interiorul casei

Ce vă întîmpină în holul de la intrare? Un întuneric total, completat poate și de dezordine, sau o atmosferă luminoasă și ordonată? Spațiul este strîmt, ușile stau închise, sau energia poate intra nestingherita în casă, aducînd prospețime și bucurie celor care locuiesc acolo?

Reamintiți-vă ca energia este vie. Ca și noi, ea are nevoie de spațiu unde să se manifeste. Daca de cum intră în casă este sufocată într-un holișor strîmt și întunecos, nu va ezita să fugă din acea locuință cu prima ocazie cînd ușa de la intrare se va deschide.

Remedii Feng Shui

Aranjați cu grijă exteriorul și interiorul din preajma ușii de la intrare. Aduceți lumina și creați cît mai mult spațiu, după posibilități. Faceți curățenie (dacă este cazul) și mutați lucrurile de prisos în debara sau în dulap. Plasați o oglindă mare care să vă dea impresia ca spațiul s-a dublat (dar nu imediat în fața ușii). Poate aveți un tablou care vă place și pe care puteți să-l aduceți mai aproape de ușă.

Fiți creativi/e! Energia pozitivă (sheng qi) este creată de lucrurile plăcute ochiului. Faceți tot ce puteți ca intrarea să fie primitoare și liniștitoare.

In final

Există o multitudine de remedii din cadrul școlilor de Feng Shui tradițional care pot fi folosite pentru a corecta un flux de energii negative, astfel încît să nu fim influențate/i în rău. Aceste remedii sînt cunoscute de cei care au studiat Feng Shui tradițional, care le aplică în funcție de particularitățile fiecărei case. Așa cum oamenii sînt diferiți și reacționează diferit la anumite medicamente sau tratamente, tot așa și casele noastre necesită remedii care se aplică de la caz la caz.

Ca să încheiem într-o notă pozitivă, cu un proverb chinezesc: “Un drum lung începe cu un pas”. Tradus în “limbaj Feng Shui”, îmbunătățirea vieții noastre începe cu înțelegerea energiei (qi) și a modului în care ne influențează viața. Aplicați chiar de azi cîte unul din sfaturile din aceste articole și rezultatele vor veni în curînd. Succes!

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав