X 
Cutremure stiri: 502

Moldova și FMI vor iniţia la toamnă negocieri asupra unui nou program de finanţare

13 iul. 2013,, 10:02   Economie
2578 0
Foto : pronowosti.ru
Republica Moldova și FMI vor iniţia la toamnă negocieri asupra unui nou program de finanţare. Despre aceasta au convenit directorul executiv al Fondului Monetar Internațional, Menno Snel, în cadrul întrevederii cu prim-ministrul Iurie Leancă.

Iurie Leancă a anunțat că în acest sens a fost creat un grup de lucru, din care fac parte reprezentanți ai ministerelor Finanțelor, Economiei și a cabinetului său, care lucrează asupra noului program cu FMI. Șeful Executivului de la Chișinău l-a mai informat pe directorul FMI despre faptul că Republica Moldova a înregistrat în primele luni ale anului o creştere economică de 3,5%. „Obiectivele Guvernului coincid cu cele ale FMI: să asigurăm stabilitatea macroeconomică şi o dezvoltare durabilă a ţării. În acest sens, ne propunem să continuăm cooperarea eficientă cu FMI, asigurînd previzibilitatea necesară pentru un dialog constructiv", a spus Leancă.

La rîndul său, Menno Snel a menționat că FMI urmăreşte menţinerea stabilităţii macroeconomice şi promovarea reformelor care să asigure o creştere economică în Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав