Cutremure stiri: 502

România Liberă: România convinge liderii de la Chișinău să renunțe la Transnistria

13 iul. 2013,, 11:02   Societate
7333 12
Foto: dcnews.ro
Un jurnalist român a făcut public planul de aderare a Moldovei la Uniunea Europeană fără Transnistria. Dan Cristian Turturică a scris pentru ziarul „România Liberă”, că Bucureștiul susține integritatea teritorială a Republicii Moldova doar prin declarații, iar în realitate încearcă să convingă autoritățile moldovenești să renunțe la Transnistria.

”Chiar dacă oficial România susține reintegrarea Moldovei, în realitate eforturile noastre sînt direcționate în vederea convingerii liderilor de la Chișinău să renunțe deocamdată la Transnistria, să adere la UE fără republica separatistă cu ideea că reîntoarcerea acesteia se va produce mai tîrziu, evident însă, cu condițiile acceptate de Moldova”, scrie jurnalistul.

Dan Cristian Turturică scrie în articolul publicat acum două săptămîni că președintele Traian Băsescu niciodată nu va renunța la pretențiile sale asupra teritoriului Moldovei, inclusiv și pe seama aderării teritoriului R.Moldova la UE, de aceea, ”rușilor nu le rămîne decît să spere că vor reuși să-l convingă pe viitorul președinte să renunțe la aceste planuri și să joace de partea lor” în schimbul concesiunilor economice sau politice.

De menționat că Băsescu a confirmat de-facto rezumatele jurnalistului, declarînd că într-adevăr așteaptă unirea României și a Moldovei în cadrul Uniunii Europene, iar susținînd integrarea europeană a Moldovei, întotdeauna a ținut să menționeze că locuitorii celor două state ”sînt un popor, cu aceeași istorie, aceeași limbă și aceeași soartă europeană”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав