X 
Cutremure stiri: 504

Serghei Gubarev: Statutul Transnistriei nu poate fi soluţionat rapid

13 iul. 2013,, 14:04   Politică
5037 7
Foto : totul.md
Rusia consideră, că pînă la elaborarea statutului Transnistriei în componența Moldovei este cale lungă. Declarația a fost făcută de către reprezentantul Rusiei în procesul de negocieri, Serghei Gubarev după consultările pe marginea problemei transnistrene.

Potrivit oficialului rus, fără rezolvarea problemei privind statutul Transnistriei este imposibilă soluționarea conflictului, însă condițiile pentru discuțiile pe marginea problemei respective nu au fost create deocamdată.

”Fără rezolvarea problemei privind statutul Transnistriei este imposibilă soluționarea integrală a problemei. Însă pînă la această etapă, este cale lungă, pentru că este nevoie de măsuri concrete pentru rezolvarea problemelor existente”, a declarat diplomatul rus în cadrul unei conferințe de presă de la Chișinău.

”Este naiv a crede că toate acele probleme care s-au acumulat pe parcursul a 20 de ani pot fi soluţionate în termen de cîteva luni”, a declarat Gubarev, menționînd că ”Rusia are o atitudine negativă față de orice acțiuni unilaterale în contextul problemei transistrene”.

Amintim, că autoritățile de la Chișinău intenționează să instaleze șase puncte de control al migrației pe hotarul administrativ. Potrivit reprezentanților actualei puteri, punctele de control sînt destinate pentru evidența fluxului migrațional pe porțiunea hotarului dintre Moldova și Ucraina controlat de Transnistria.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав