X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Deputaţii au numit membrii plenului Consiliului Concurenţei

15 iul. 2013,, 10:28   Societate
3805 0
Foto : noi.md
Vineri, Parlamentul a numit membrii plenului Consiliului Concurenţei.

Potrivit Agenţiei "Infotag", în funcţia de preşedinte al plenului Consiliului a fost numită Viorica Cărare, care pînă acum conducea Agenţia Naţională pentru Protecţia Concurenţei reorganizată în Consiliul Concurenţei. În calitate de membru al Consiliului şi, totodată, de vicepreşedinte a fost numit liberal-democratul Emil Guţu. El este economist. Guţu a promis deputaţilor să renunţe la statutul de membru al PLDM. Deputaţii din partea PCRM s-au pronunţat împotriva numirii lui în această funcţie. Deputatul Grigore Petrenco a comunicat că "în mai 2009, Guţu a figurat în calitate de bănuit pentru luare de mită în mărime de 50 de mii de euro".

A doua funcţie de vicepreşedinte i-a revenit lui Mihail Cibotaru, care a ocupat funcţia de preşedinte al Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare. El şi-a dat demisia la insistenţa premierului de atunci Vlad Filat din cauza atacurilor raider care s-au produs în 2011.

Ion Maxim a fost numit în calitate de membru al plenului Consiliului Concurenţei. Toţi membrii plenului Consiliului au fost numiţi pentru un mandat de cinci ani. Doar o funcţie de membru al plenului Consiliului Concurenţei a rămas vacantă. S-a presupus numirea lui Sergiu Arhiliuc în această funcţie, care a activat în calitate de jurist la Centrul Helsinki pentru drepturile omului din R.Moldova. Însă liberal-democraţii nu au susţinut candidatura acestuia.

Consiliul Concurenţei este o autoritate publică autonomă, subordonată Parlamentului, care asigură aplicarea şi respectarea legislaţiei în domeniul concurenţei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?