Transnistria stiri: 1449
Preşedintele stiri: 4076

Cea mai poluată apă se bea în sudul republicii

15 iul. 2013,, 15:37   Societate
3315 0
Fotо: gazetadesud.md
Locuitorii din Taraclia, Hînceşti, Leova și Ceadîr-Lunga consumă apă de cea mai proastă calitate, potrivit Centrului Naţional Ştiinţifico-Practic de Medicină Preventivă, citat de gazatadesud.md. Aici, experții au calificat apa drept „stabil de joasă”.

Potrivit Centrului de Sănătate Publică din Taraclia, în 66 la sută din cazuri, apa din fîntînile şi din reţeaua de apeduct din acest raion nu corespunde normelor igienice. Aceasta e plină de clor, sulfaţi şi amoniac.

Potrivit şefului Întreprinderii municipale “Apă Canal” Taraclia, Vladimir Popov, apa care curge din robinetele localnicilor este livrată din două surse. „În primul caz este vorba despre o îndiguire situată la zece kilometri de la oraş, de unde vine apă de izvor, fără purificare, de culoare albă şi care este potabilă. A doua sursă este constituită din patru sonde, apa din care, deşi are culoarea gălbuie, este mai potrivită pentru băut”, a specificat Popov.

Acesta a solicitat ca specialiștii de la Centrul Naţional Ştiinţifico-Practic de Medicină Preventivă să facă teste repetate și independente, privind chimicalele din apă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?