X 
Cutremure stiri: 504

Sesizarea lui Godea privind statutul alesului local, admisă parțial de CC

16 iul. 2013,, 12:01   Politică
3190 1
Foto: all.biz
Curtea Constituțională a admis parțial sesizarea deputatului neafiliat Mihai Godea privind constituționalitatea Legii cu privire la statutul alesului local. Hotărîrea este definitivă și nu poate fi supusă nici unei căi de atac, transmite NOI.md.

Astfel, Curtea Constituțională a admis doar partea ce ține de aplicarea în timp a acestor prevederi ale legii. Respectiv, măsurile stipulate în lege nu se vor aplica aleșilor locali cu mandat deja obținut în rezultatul alegerilor locale.

Amintim că în vara anului trecut, Parlamentul a stabilit că mandatul alesului local este incompatibil cu funcția de angajat în subdiviziunile autorităților administrației publice locale. De asemenea, a fost stabilită și incompatibilitatea cu funcția de șef și șef adjunct în structurile subordonate autorităților publice locale.

Mihai Godea preciza în sesizarea depusă că aceste modificări limitează și încalcă drepturile constituționale ale aleșilor locali, dar și prevederile constituționale vizînd autonomia locală și funcționarea autorităților administrației publice locale.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав