Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Poliţia a reţinut opt recidivişti care estorcau sume mari de bani de la proprietarii de imobil

17 iul. 2013,, 11:02   Societate
2678 0
Foto: replica.md
Poliţia a reţinut opt recidivişti care estorcau sume mari de bani de la proprietarii de imobile.

Potrivit Agenţiei "Infotag", cu trimitere la datele oferite de Inspectoratul General de Poliţie, au fost demonstrate două cazuri de estorcare de bani cu implicarea celor vizaţi. În primul caz este vorba despre suma de 320 de mii de lei, iar în al doilea caz – de 8 mii de lei.

Persoanele reţinute au vîrste cuprinse între 29 şi 65 de ani, sînt originare din raioanele de nord ale ţării şi au fost judecaţi în repetate rînduri.

În baza materialelor acumulate, ofiţerii Inspectoratului Naţional de Investigaţii au iniţiat două cauze penale pentru şantaj săvîrşit în proporţii deosebit de mari.

În urma percheziţiilor efectuate la domiciliile membrilor grupului, forţele de ordine au depistat contracte de vînzare a imobilului dobîndit prin extorcare de la partea vătămată, facturi fiscale cu folosirea cărora au fost legalizate bunurile indicate, documente notariale, documente ce confirmă dobîndirea proprietăţii prin extorcare de la partea victimei, un pistol de model "Baikal MP 556", fără permis de deţinere legală.

Conform legislaţiei, persoanele culpabile de şantaj în proporţii deosebit de mari riscă privaţiune de libertate de la 13 la 15 ani.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?