X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Palestinian, reținut pentru «Bună dimineața» pe Facebook

23 oct. 2017,, 21:30   Externe
2903 0

Poliția israeliană a arestat un palestinian care postase pe Facebook mesajul “Bună dimineața”, în arabă, după ce algoritmul rețelei de socializare a tradus eronat mesajul său prin “Atacați-I”.

El a fost eliberat ulterior. Poliția israeliană a recunoscut că a arestat din greșeală un palestinian, suspect de incitare la violență, fără să ofere detalii suplimentare.

Potrivit unui articol din cotidianul Haaretz, al cărui conținut nu a fost nici confirmat, nici infirmat de către poliție, palestinianul a publicat o fotografie cu el rezemat de un buldozer în colonia israeliană Beitar Ilit, din Cisiordania ocupată, acolo unde lucrează.

Imaginea era însoțită de sintagma în arabă “Bună dimineața”. Algoritmul de traducere al Facebook l-a interpretat precum “atacați-I” în ebraică și “faceți-le rău” în engleză.


Nu se știe cum a fost posibilă o astfel de eroare de traducere, avînd în vedere lipsa oricărei asemănări aparente între expresia în arabă și traducerea ei în ebraică și în engleză. Postarea de pe Facebook a fost între timp ștearsă între timp.

Arestarea a avut loc săptămîna trecută, dar bărbatul a fost eliberat cîteva ore mai târziu, cînd poliția și-a dat seama de eroare.

„Acum cîteva zile, un palestinian a fost arestat pentru interogatoriu, sub suspiciunea de incitare (la violență) prin intermediul paginii sale de Facebook”, a precizat Luba Samri, purtător de cuvînt al poliției israeliene.

Persoana în cauză a fost „eliberată imediat”, a adăugat acesta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?