Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4070

Șoitu: Demascarea ”spălărilor de bani” a determinat DEMITEREA mea (VIDEO)

17 iul. 2013,, 12:48   Societate
5028 3
Foto: noi.md
Vicepreședintele Curții de Conturi, Tudor Șoitu, a fost demis din funcție pentru că a insistat prea mult pe ideea efectuării unui audit în sectorul termoenergetic. Despre aceasta a anunțat astăzi însuși Șoitu, în cadrul unei conferințe de presă, transmite NOI.md.

Tudor Șoitu susține că demiterea sa nu are nici o legătură cu Serviciul Vamal. ”Motivul demiterii mele este grandomania complexului energetic. Personal am insistat ca în programul activității CC pentru anul 2012 să fie inclus complexul energetic. Au fost efectuate audieri, dar rezultatele lor stau în așteptare din luna februarie. În iunie, echipa de audit de la ANRE s-a adresat către mine, spunîndu-mi că la Moldelectrica sînt probleme foarte grave. Probleme neexaminate de CC în mărime de 160 de milioane de lei. Despre situația respectivă a aflat MAI și, solicitînd de la CC raportul de audit, Urechean a spus că un asemenea raport nu există. E clar că dosesc niște probleme serioase”, a precizat Tudor Șoitu.

Fostul vicepreședinte al CC invocă implicarea Agenției Proprietății Publice. ”Am fost demis ca fiind incomod președintelui CC. Dumnealui nici astăzi nu dorește ca aceste rapoarte să fie publicate. Pe parcursul a doi ani dumnealui nu a făcut nimic, niciun rezultat. L-am întrebat dacă măcar cunoaște ce înseamnă debit și credit. Nici pe de parte nu cunoaște. Dumnealui nu are studii economice. De unde atunci el poate ști cum pot fi demiși membrii CC?”, s-a întrebat Tudor Șoitu.

În context, Șoitu a subliniat că procedura de demitere a sa este ilegală. ”Legea privind CC spune clar că demiterea unui membru se face doar la existența unui dosar penal înaintat de procurorul general în Parlament și deja Parlamentul votează”.

Amintim că la ședința Parlamentului din 12 iulie curent, vicepreședintele CC, Tudor Șoitu, a fost demis de către deputați la propunerea președintelui CC, Serafim Urechean. Atît liberalii, cît și comuniștii s-au opus acestei inițiative. PL a anunțat că va sesiza privitor la demiterea în cauză Curtea Constituțională.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?