Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

PCRM pregătește un program dedicat celor 100 de ani ai Marii Revoluţii Socialiste

24 oct. 2017,, 15:20   Politică
4249 1

PCRM va organiza o serie de acțiuni pentru a marca împlinirea celor 100 de ani ai Marii Revoluţii Socialiste din Octombrie, comunică NOI.md.

Anterior, PCRM a decis să declare anul 2017 drept an al centenarului Marii Revoluţii Socialiste din Octombrie, eveniment de dimensiune globală care, în opinia comuniștilor, a influenţat ulterioara dezvoltare a proceselor mondiale.

Programul prilejuit de eveniment va include acțiuni la nivel local, cît şi la nivel de partid şi de ţară. Astfel, pînă în prezent PCRM a desfășurat trei conferinţe ştiinţifico-practice consacrate Revoluţiei burghezo-democratice din februarie 1917; tezelor din aprilie ale lui Lenin; evenimentelor din iulie 1917.

După cum au anunțat fruntașii PCRM, la 27 octombrie formațiunea, în comun cu Partidul Stînga Europeană, va desfăşura la Chişinău o conferinţă internaţională cu genericul „Сentenarul Marii Revoluţii Socialiste din Octombrie: lecţiile lui în contextul viitoarei mişcări de stînga în Europa şi în lume”. La conferinţă vor participa peste 20 de invitați de peste hotare din 14 partide europene de stînga. De asemenea, vor participa diplomaţi, experţi, savanţi activişti publici.

Sîmbătă, 28 octombrie, comuniștii vor desfășura plenara Comitetului Central al PCRM, la Palatul Republicii. La această manifestaţie au fost invitați veteranii partidului, iar în cadrul ei va fi înmînată medalia comemorativă „100 лет Великой Октябрьской социалистической революции” („100 de ani de la Marea Revoluţie Socialistă din Octombrie”).

La 7 noiembrie, va avea loc o depunere de flori la Moldexpo, la monumentul lui Vladimir Ilici Lenin, organizatorul Revoluţiei şi conducătorul primului stat socialist din lume.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?