X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4068

Voronin: Partidul Comuniştilor simte înrudirea genetică cu Marele Octombrie

27 oct. 2017,, 14:01   Politică
2702 2

„Partidul Comuniştilor din Republica Moldova (PCRM) simte înrudirea genetică cu ideile Marelui Octombrie", a declarat astăzi preşedintele PCRM, Vladimir Voronin.

El a ţinut un discurs în deschiderea conferinţei ştiinţifice internaţionale "Centenarul Marii Revoluţii Socialiste din Octombrie. Lecţiile lui în contextul viitoarei mişcări de stînga în Europa şi în lume" de la Chişinău.

Potrivit liderului comuniştilor, "ziua revoluţiei este o dată specială în istoria întregii omeniri".

"Legile şi valorile Revoluţiei din Octombrie reprezintă un patrimoniu al întregii populaţii a planetei. Pentru prima dată, visul multor generaţii de muncitori a devenit realitate, cînd ideea răsturnării capitalismului şi a construirii unei societăţi fără clase a fost realizată în viaţă. După octombrie, pentru prima dată în lume, a fost creat un stat în care a domnit poporul. În Marele Octombrie s-a realizat speranţa pentru o ordine mondială dreaptă", a spus politicianul.

În opinia lui, "valoarea noii orînduiri este extrem de mare, indiferent de modul în care acest vis a fost realizat în cele din urmă".

"Puterea sovietică a trecut prin diferite etape în istoria sa. Inclusiv, la un moment dat, a reuşit să învingă nazismul german. De ce s-a întîmplat asta? Probabil, pornind de la faptul că numai comunismul cu ideologia sa de internaţionalism şi egalitatea tuturor a putut rezista ideologiei antiumane a fascismului. Era antipodul ei în deplină măsură şi iată că a învins", susţine Voronin.

El a adăugat că valoarea revoluției din octombrie constă şi în faptul că "ea a oprit cel mai mare război – Primul Război Mondial, în care au murit milioane de locuitori ai Europei".

"Un alt moment pozitiv este retragerea capitalismului din acea formă desfrînată în care se manifestă uneori. După octombrie, muncitorii au făcut concesii. În majoritatea ţărilor lumii a fost introdus votul universal, capitaliştii au făcut concesii economice semnificative muncitorilor", a declarat liderul PCRM.

La conferinţă participă preşedintele Partidului Socialist Român, Constantin Rotaru, vicepreşedintele Partidului Stînga al Spaniei, Maite Moll, vicepreşedintele Partidului Stînga al Bulgariei, Margarita Mileva, un grup de deputaţi comunişti din Duma de Stat a Rusiei, condus de Kazbek Taisaev.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?