Cutremure stiri: 502

Tîrg de olărit, concert ”Kvartirnik” și Open Mind Cinema. Ce îți mai oferă sfîrșitul de săptămînă

19 iul. 2013,, 17:30   Societate
2938 0
Foto: smashandpeas.com
Weekendul ne aduce nu doar soare, ci și ploi. Acest lucru însă nu ar trebui să te întristeze, pentru că evenimentele din acest sfîrșit de săptămînă sînt în măsură să îți creeze o dispoziție frumoasă.

O întîlnire pe care nu ar trebui să o ratezi este ”Kvartirnik” – un eveniment care adună pe aceeași scenă cele mai renumite voci din țară. Nicu Țărnă, Dara, Aliona Moon, Tania Cerga, Alex Calancea Band și Nicoleta Gavriliță – sînt doar cîteva nume care figurează pe afișul concertului. Prețul unui bilet se ridică la 100 de lei. Evenimentul are și o cauză nobilă: susține filmul. ”Sîntem primii care implicăm cetățenii urbei în susținerea și dezvoltarea cinematografiei țării noastre, pentru că avem cu cine și avem cu ce să facem asta! Banii pentru bilete vor fi folosiți pentru realizarea unui scurtmetraj, semnat de Serge Zănoagă, în care personajele principale vor fi cîntăreții ce vor da ritmul KVARTIRNIK-ului”, spun organizatorii evenimentului, care va avea loc vineri, cu începere de la ora 20.00.

Guess Who vine să cînte a doua oară pentru moldoveni, la un club de noapte din Chișinău. Vineri, ora 22.00, prețul biletului – 100 de lei.

În mod tradițional, la Jazz Café se va cînta și se va asculta jazz. Formația ”Oscar” va interpreta piese clasice din repertoriul lui Louis Armstrong, Ray Charles, James Brown, Frank Sinatra și Michael Buble. Sîmbătă, ora 21.00, intrare liberă.

Dacă vreți să fugiți din oraș, puteți să alegeți satul Hoginești, raionul Călărași. Duminică, acolo se va desfășura Tîrgul Internațional de Olărit "La vatra Olarului Vasile Gonciari". Evenimentul va aduna meşteri populari din țară și din străinătate, care îşi vor prezenta cele mai frumoase lucrări. În cadrul tîrgului vor avea loc ateliere de olărit şi expoziţii ale meşterilor populari, vor fi expuse obiecte de artă populară, iar doritorii şi oaspeţii prezenţi vor avea posibilitatea să le achiziționeze.

Un alt eveniment ”fierbinte” este Open Mind Cinema – Născut în Moldova. Open air-ul va începe. Amatorii de bucate tradiționale și vin bun își vor putea delecta simțurile într-un spațiu special amenajat, cu un decor original și o atmosferă spectaculoasă. Iubitorii de frumos vor putea vedea o expoziție de pictură în vin de Vasile Botnaru și vor putea privi filmul "Nuntă în Basarabia" de Virgiliu Mărgineanu. La final este programat un party cu muzică balcanică. Sîmbătă, ora 19.30. Preţul biletelor este de 40 de lei, iar o parte din banii adunați vor fi donați unei case de copii din Bălți.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав