X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Expert: Formatul 5+2 ”este apă în piuă” (VIDEO)

20 iul. 2013,, 10:03   Societate
3600 1
Foto: mk.ru
Formatul 5+2 privind soluționarea conflictului transnistrean este doar o formalitate. Analistul politic Anatol Plugaru a declarat pentru NOI.md că problema transnistreană își are soluționarea doar la Moscova.

Anatol Plugaru consideră că negocierile inițiate în formatul 5+2 nu-și au rostul. ”Formatul 5+2 este apă în piuă. Eu am spus lucrul acesta de 150 de mii de ori în acești 20 și ceva de ani. Nu vedeți că 20 de ani de internaționalizare nu au dat nimic? Toate misiunile astea vin și primesc doar bani degeaba. Apropo, noi plătim cotizații pentru OSCE și toți ceilalți. Care format? Care negocieri de la Viena? Care Ștanski? Formatul 5+2 este doar o formalitate”, a specificat Anatol Plugaru.

Totodată, expertul se arată convins că integritatea teritorială a R. Moldova depinde în totalitate de Federația Rusă. ”Atîta timp cît nu ne vom înțelege cu Moscova și nu vom porni din capul locului de la respectarea interesului moscovit, oricît de neplăcut ne-ar fi, problema nu va fi soluționată. Nu-i vorba de gusturile noastre, Rusia este o supraputere și noi am hotărît să ne contrăm cu ea? Cu Moscova trebuie de înțeles și atunci părerea Moscovei va fi respectată de Paris, Berlin, Washington ș.a.m.d. Ce nu-i clar? Cît se poate de hămăit aiurea pe tema asta?”, s-a întrebat Anatol Plugaru.

Amintim că la 18 iulie, în cadrul unei emisiuni politice de la TV7, președintele autoproclamatei rmn, Evgheni Șevciuk, a declarat că reintegrarea țării este posibilă doar în cazul în care R. Moldova ar deveni parte a Federației Ruse.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?