X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4072

O "sală a furiei", amenajată în Singapore (VIDEO)

3 noi. 2017,, 01:30   Externe
3348 0

Angajații și studenții din Singapore care se confruntă cu un nivel ridicat de stres au de acum înainte la dispoziție "o sală a furiei".

Această "sală de fragmentare" ("Fragment room") este un fel de celulă compusă din patru pereți din beton, în care clienții pot să pătrundă — după ce achită o taxă — pentru a experimenta o formă insolită de eliminare a stresului.

După ce își pun un costum special, alcătuit dintr-o salopetă albă, o cască, mănuși și pantofi de protecție, "masacrul" poate să înceapă: spargerea unor farfurii, pahare și imprimante cu o bîtă de baseball sau, pur și simplu, aruncarea acestor obiecte pe sol.

Deschisă de șase luni, sala atrage numeroși locuitori ai acestui oraș-stat din Asia de Sud-Est. Țară ultra-modernă și bogată, Singapore este cunoscut și pentru nivelul ridicat de stres resimțit de locuitorii săi, de la școlari la cetățeni adulți, din cauza spiritului lor de competiție.


"Toată lumea din Singapore este stresată, indiferent de originea voastră, de trecutul vostru, de cine sunteți", a declarat pentru afp.com Royce Tan, creatorul "sălii de fragmentare". "Indiferent că e vorba de școală, muncă sau relații personale, totul este stresant", a adăugat el.

Acest tip de sală, care există și în alte orașe ale lumii, oferă două opțiuni de eliminare a stresului, fiecare avînd o durată de o jumătate de oră: spargerea unui număr limitat de obiecte, contra unui tarif de 38 de dolari Singapore (24 de euro), și "pachetul anihilare", pentru "demolarea" cît mai multor obiecte, contra unui tarif de 350 de dolari Singapore (220 de euro).

Obiectele sînt furnizate în marea lor majoritate de administratorii acestei săli, ce a fost amenajată într-o fabrică de tăiței dezafectată din centrul orașului Singapore, însă clienții pot să își aducă și propriile lor obiecte.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?