X 
Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Obama va fi jurat într-o instanță din Chicago

2 noi. 2017,, 22:30   Externe
2715 0

Fostul preşedintele american, Barack Obama, a fost chemat să fie jurat în orașul său natal, Chicago.

Potrivit unor oficiali ai instanțelor locale, fostul președinte va accepta, scrie The Telegraph. Cel de-al 44-lea Președinte al SUA, care este un fost avocat pentru drepturile civile, a fost convocat pentru luna decembrie și ar putea fi repartizat ca jurat fie într-un caz penal, fie civil.

Judecătorul șef din Chicago, Tim Evans, a declarat pentru Chicago Tribune că vor fi luate măsuri pentru a se asigura secretul în ceea ce privește activitatea fostului președinte, dar că nu vor fi făcute excepții în ceea ce privește instanța de judecată.

„Evident, ne vom asigura că se vor lua toată măsurile necesare unui fost președinte și siguranța lui va fi o prioritate pentru noi. Totuși, el mi-a spus foarte clar că își va face datoria publică de cetățean și rezident al acestei comunități”, a spus Evans.


Obama s-a mutat prima dată în Chicago în 1985 și a lucrat acolo înainte de a se implica în politică și a deveni senator al statului Illinois. Fostul președinte încă mai deține o casă în cartierul Kenwood din Chicago, pe lîngă vila de 6 milioane de dolari din Washington DC, pe care familia a cumpărat-o în ianuarie după încetarea mandatului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?