X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4067

Un deputat propune desființarea Serviciului de Protecție și Pază de Stat

2 noi. 2017,, 17:10   Politică
4693 3

Deputatul PLDM Grigore Cobzac este de părere că statul cheltuiește prea mult pentru întreținerea Serviciul de Protecție și Pază de Stat, notează Noi.md.

Această structură, în opinia lui, trebuie desființată și inclusă în componența organelor de forță, astfel încît să fie economisite resursele bugetare. Propunerea a răsunat în timpul dezbaterilor proiectului de lege privind includerea SPPS în sistemului organelor securității statului, precum și asigurarea cu spațiu locativ de serviciu a angajaților acestuia.

Directorul Serviciului de Protecție și Pază de Stat, Anatolie Golea, l-a contrazis însă pe deputatul PLDM.

„Nu cred că desființarea Serviciului e o idee bună. Aici activează ofițeri bine pregătiți, iar rezultatele demonstrează acest lucru. Practica internațională ne arată că asemenea structuri funcționează ca serviciu aparte, nefiind parte a altui organ. În ceea ce ține de cheltuieli, nu cred că ele vor fi mai mici. Pentru paza sediului Parlamentului de exemplu va fi repartizat același număr de personal, ei oricum vor fi plătiți”, a punctat Golea.

Ca să se convingă de succesele înregistrate de ofițerii SPPS, Grigore Cobzac a întrebat dacă au existat în Moldova situații cînd viața primelor persoane în stat a fost pusă în pericol.


„Cel mai mare volum de lucru îl facem la etapa de prevenire a atacurilor și situațiilor de risc. Nu am avut asemenea situații cînd viața demnitarilor să fie pusă în pericol. Am depistat la timp unele momente și am făcut așa ca să nu se întîmple”, a explicat Anatolie Golea.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?