X 
Transnistria stiri: 1406
Preşedintele stiri: 4066

87 de copii din Moldova se vor odihni gratuit în Elveția

22 iul. 2013,, 13:18   Societate
2995 0
Foto: studiiburse.info
87 de copii din 10 localități – Bălţi, Bender, Cahul, Cărpineni, Ceadîr-Lunga, Gura-Galbenă, Hînceşti, Leova, Rezina şi Străşeni – vor beneficia de un sejur de două săptămîni într-o tabăra de vară din Schwarzenburg, Elveţia. Copiii se vor afla la odihnă la invitaţia Fundaţiei Swisscor, în perioada 20 iulie-04 august, anunță Ministerul Educației.

Copiii, care sînt din familii socialmente vulnerabile sau au dizabilităţi, vor fi găzduiţi de o echipă de medici specialişti. Micuții vor avea parte de excursii, jocuri şi activităţi sportive. Serviciul de presă al Ministerului Educației scrie că primele zile ale sejurului în Elveţia vor fi rezervate unui examen medical pentru fiecare copil. Tabăra medicală este organizată în colaborare cu Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova şi cu suportul Departamentului pentru Dezvoltare şi Cooperare al Elveţiei.

Copiii vor fi însoţiţi în permanenţă de către 27 adulţi (educatori și profesori), care au beneficiat de un training înainte de plecarea în Elveţia. Anterior, 239 de copii moldoveni din instituţiile rezidenţiale s-au aflat în taberele de vară medicale Swisscor în anii 2007, 2010 şi 2012.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?