Cutremure stiri: 500

Un polițist și un civil, cercetați penal pentru corupţie și contrabandă

7 noi. 2017,, 12:51   Societate
3029 0

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală de învinuire a doi bărbaţi, printre care şi un poliţist de frontieră, acuzaţi de corupere activă şi contrabandă, notează NOI.md.

Potrivit procurorilor, acţiunile infracţionale au început în noiembrie 2014, cînd un poliţist de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora (Iaşi) a formulat un denunţ cu privire la faptul că a fost contactat în mai multe rînduri de un poliţist de frontieră din Republica Moldova, care i-a propus să faciliteze introducerea unor importante cantităţi de ţigări peste rîul Prut, în schimbul a 50 de euro pentru fiecare bax introdus.

În perioada lunii decembrie 2014, a fost autorizată introducerea supravegheată în România, peste rîul Prut, a mai multor transporturi de ţigări de contrabandă, cantitatea lor totală fiind de peste 60 de mii de pachete de ţigări.

Pentru aceste transporturi, învinuiţii şi patru cetăţeni români le-au oferit poliţiştilor de frontieră români suma de 7500 de euro pentru ajutorul acordat.

În iunie 2015, s-a organizat o acţiune în care au fost efectuate, simultan, 15 percheziţii domiciliare - 7 pe teritoriul României şi 8 pe teritoriul Republicii Moldova. Astfel, în urma acţiunii efectuate pe teritoriul României, au fost descoperite 8745 de pachete de ţigări cu provenienţă din Republica Moldova.


Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi de cele incriminate, inculpaţii riscă pedepse de pînă la 10 ani de închisoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав