Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Chirtoacă: Fosta AIE a avut un „cal troian”

23 iul. 2013,, 12:31   Politică
5777 6
Foto : publika.md
Primarul capitalei, Dorin Chirtoacă, critică activitatea fostei Alianței pentru Integrare Europeană. În cadrul unui interviu pentru rfi.ro, primarul a declarat că AIE a contribuit cu propria neîndemînare, timp de patru ani, la dezamăgirea populaţiei.

Mai mut, edilul susține că și “Rusia a avut destule resurse de-a lungul timpului ca să împiedice Republica Moldova să meargă spre Europa”. ”Noi avem talentul de a ne da cu stîngu-n dreptul... capra vecinului... ne-o facem cu mîna noastră... cam astea sînt lucrurile care caracterizează, din păcate, şi Alianţa. Dacă nu am fi avut vreun cal troian în această alianţă a noastră…. Pentru că, de cele mai multe ori, din '90 încoace, am avut următoarea situaţie: de ochii lumii, pentru a-i impresiona pe toţi, s-a dorit să se creeze impresia ca şi cum ne dorim integrarea europeană şi am făcut absolut tot posibilul în acest sens, dar în realitate, după aceea s-a descoperit că scopul era altul, doar să se aştepte să treacă valul simpatiei pentru integrarea europeană şi după aceea să se revină la acea cale pe care am avut-o timp de două sute de ani, spre Rusia. Sînt şi asemenea situaţii, pentru că Moscova nu doarme, ursul nu doarme, cum spunem noi aici", a spus edilul.

Potrivit primarului, „Rusia a avut destule resurse – şi umane, şi materiale, şi financiare – de-a lungul timpului, pentru a împiedica Republica Moldova să meargă spre Europa, lucru care îl face şi în prezent".

"Din păcate, aici Alianţa a contribuit cu propria neîndemînare, ca să nu folosesc un cuvînt mai dur, pentru că ceea ce s-a întîmplat pe parcursul ultimilor patru ani, toate scandalurile, toate certurile, toate hoţiile şi tot ceea ce am văzut cu toţii, am fost martori, n-au făcut altceva decît să dezamăgească într-adevăr. 70% sînt acum nemulţumiţi şi dezamăgiţi de ceea ce se întîmplă în Republica Moldova, dar în acelaşi timp, au o speranţă că lucrurile se pot schimba spre bine", a spus Chirtoacă.

Menționăm că primarul general al municipiului Chișinăului, Dorin Chirtoacă, este plecat într-o vizită la Bruxelles, la cea de-a 4-a reuniune interministerială a ţărilor Parteneriatului Estic.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?