Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

S-au prezentat cu acte false la Biroul de Migrație și Azil

9 noi. 2017,, 16:41   Societate
2711 0

Șase cetățeni ai Uzbekistanului au încercat să obțină viză de intrare pe teritoriul Moldovei cu acte false, notează NOI.md.

Indivizii au fost reținut pe 8 noiembrie, de ofițerii Biroului Migrație și Azil al MAI (BMA), de comun cu ofițerii IP Buiucani al DP mun.Chișinău și Procuratura mun. Chișinău oficiul Buiucani.

În urma măsurilor efectuate, s-a stabilit că responsabil de perfectarea setului de acte pentru obținerea vizei și transportarea în țara de destinație este un cetățean al Ucrainei. Astfel, fiind efectuate un complex de măsuri investigativ-operative, au fost identificați și reținuți doi cetățeni ai Ucrainei, care au organizat transportarea și intrarea în Republica Moldova a străinilor vizați.

Ulterior, s-a stabilit că organizatorul grupării este un cetățean al Ucrainei de naționalitate uzbecă, care s-a ocupat de racolarea străinilor, de perfectarea setului de acte necesare pentru obținerea vizelor de intrare în care a fost inclus și permisul de ședere permanent pe teritoriul Republicii Moldova cu date false pe numele străinilor.

Pentru organizarea migrației ilegale cetățenii Uzbekistanului urmau să achite organizatorilor după obținerea vizei suma între 10 000 – 12 000 dolari SUA.


Pe cazul dat, a fost pornită urmărirea penală pentru organizarea migrației ilegale, organizatorii fiind reținuți pentru 72 ore.

Pentru astfel de infracțiuni persoanele implicate riscă o amendă în mărime de la 57.500 de lei la 76.500 de lei sau închisoare de la 5 la 7 ani. În continuare sînt efectuate acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor cazului și atragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?