Cutremure stiri: 502

Mihail Formuzal: În activitatea Comitetului executiv nu vor exista niciun fel de relaţii de partid şi tocmeli

24 iul. 2013,, 12:04   Societate
1761 0
Foto: puls.md
Niciun fel de relaţii partinice şi tocmeli nu trebuie să existe la locul de muncă, a declarat başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, în cadrul primei şedinţe a Comitetului executiv în noua sa componenţă.

Potrivit Agenţiei "Infotag", cu trimitere la surse din cadrul Comitetului executiv, Formuzal a spus că "în comparaţie cu Guvernul Republicii Moldova, în Găgăuzia este o altă situaţie".

"Başcanul propune componenţa Comitetului executiv şi tot el are dreptul de a demite şefi de direcţii. Niciun fel de relaţii partinice în cadrul direcţiilor Comitetului executiv nu trebuie să existe. Nu trebuie să existe niciun fel de demisii în baza apartenenţei partinice, trebuie să se ia în calcul doar profesionalismul", a subliniat el.

Başcanul Găgăuziei este convins că "greutăţile legate de învestirea noii componenţe a Comitetului executiv au rămas în trecut".

"Noi am ajuns la un numitor comun, am luat în calcul o multitudine de interese şi opinii. În consecinţă, am numit componenţa Comitetului executiv. Acum de toţi noi depinde felul în care vom onora acest mandat de încredere", a spus başcanul.

Mihail Formuzal a remarcat că "fiecare şef de direcţie trebuie să stabilească contacte strînse cu comisiile sale de profil din cadrul Adunării Populare a Găgăuziei, iar întîlnirile membrilor Comitetului executiv cu membrii comisiilor de profil trebuie să se desfăşoare cel puţin o dată pe săptămînă".

Adunarea Populară a Găgăuziei a numit, pe 10 iulie, noua componenţă a Comitetului executiv. Acest lucru a fost tergiversat mai bine de jumătate de an. Deputaţii din Adunarea Populară l-au ameninţat pe Formuzal şi cu demisia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав