Cutremure stiri: 506

Poliția de Frontieră ”numără bobocii” de săptămîna trecută

13 noi. 2017,, 11:51   Societate
1985 0

În perioada 6-12 noiembrie 2017, la ”frontiera verde" și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au documentat 125 de persoane care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională, notează NOI.md.

Potrivit statisticii, două persoane au traversat ilegal frontiera de stat, 45 de persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere, nouă persoane au prezentat documente false și falsificate, 45 de persoane au încălcat regulile de folosire a vinietelor, 12 cetăţeni străini au încălcat termenul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova, șase tentative de trafic ilicit de bunuri, patru contravenții cu privire la încălcarea regulilor de transport de pasageri și mărfuri, iar alte două persoane sînt cercetate contravențional pentru abaterea de la Regulamentul circulației rutiere.

În decursul săptămînii precedente, 43 de cetăţeni străini, dar și 152 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova. Totodată, unui cetățean moldovean nu i s-a permis intrarea în Federația Rusă, iar alți patru conaționali au fost deportați.

Activitatea de constatare şi examinare a contravenţiilor în cadrul subdiviziunilor Poliţiei de Frontieră a prezentat următorii indici statistici: 139 de procese verbale înscrise, cu aplicarea amenzilor în sumă de 179 de mii de lei și încasarea amenzilor de 88 de mii de lei.

Pe parcursul săptămînii trecute, în punctele de trecere fluxul de persoane a constituit 278 368 de traversări, dintre care un număr de 171 009 treceri ale cetățenilor R. Moldova, iar traficul unităților de transport a prezentat o valoare de 73 461 de traversări, fiind semnalat un număr mai mare de autovehicule înmatriculate în RM – 38 552 de traversări. Cele mai solicitate puncte de trecere au fost cele situate la frontieră cu România, acolo înregistrîndu-se un număr de 127 061 de traversări persoane și 46 272 de traversări mijloace ce transport.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав