X 
Arşiţa stiri: 210
Jocurile Olimpice stiri: 282
Transnistria stiri: 1461

Ministerul Educaţiei a explicat procedura de admitere la studii în universităţi

26 iul. 2013,, 15:33   Societate
3788 4
Foto: noi.md
Ca urmare a mai multor sesizări vizavi de acceptarea de către comisiile de admitere a dosarelor candidaţilor la studii superioare de licenţă, care nu au promovat toate examenele de bacalaureat, Ministerului Educaţiei vine cu explicaţiile de rigoare.

Respectiv, în conformitate cu art. 20, din Legea Învăţămîntului, diploma de bacalaureat conferă dreptul de admitere în învăţământul superior. Potrivit art. 26, alin. (2) din Lege, admiterea în ciclul I al învăţămîntului superior se efectuează de instituţiile de învăţămînt prin concurs, în baza criteriilor generale stabilite de Ministerul Educaţiei. În aceeaşi ordine de idei, potrivit art. 20 din Regulamentul de organizare şi desfăşurare a admiterii la studii superioare de licenţă (ciclul I) în instituţiile de învăţământ superior din Republica Moldova, la concursul de admitere în învăţământul superior se pot înscrie cetăţenii Republicii Moldova, deţinători ai diplomei de bacalaureat, diplomei de studii medii de specialitate (colegiu), diplomei de studii superioare universitare, diplomei de licenţă sau a actului echivalent de studii.

Ministerul Educației a comentat situația privind refuzul din partea comisiilor de admitere de a primi documentele de la absolvenții vorbitori de limba rusă. În conformitate cu regulile de admitere în învățămîntul superior, 20% din cote sînt alocate pentru candidații care doresc să studieze în limba rusă. Astfel, comisiile de admitere sînt obligate să accepte documentele studenților vorbitori de limba rusă. În cazul în care unui candidat i s-a refuzat primirea documentelor, comisia de admitere trebuie să rezolve de urgență această problemă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав