X 
Transnistria stiri: 1408
Preşedintele stiri: 4073

Copreşedintele CUC din partea R.Moldova: Activitatea CUC a fost reluată, fapt ce confirmă disponibilitatea noastră de a ajunge la compromis

26 iul. 2013,, 16:29   Societate
3019 0
Foto: radiochisinau.md
După o pauză de două luni, a fost reluată activitatea Comisiei Unificate de Control (CUC), fapt ce reconfirmă disponibilitatea părţii moldoveneşti de a ajunge la un compromis. Despre aceasta a declarat copreşedintele CUC din partea Republicii Moldova, generalul Ion Solonenco.

El a comunicat pentru reporterul Agenţiei "Infotag" că, joi, în urma discuţiilor, s-a ajuns la o înţelegere pe marginea ordinii de zi.

"Am început abordarea chestiunilor ce ţin de Zona de Securitate. Se poate constata că membrii CUC au depăşit criza. Următoarea şedinţă a CUC se va desfăşura în luna septembrie", a remarcat Solonenco.

Pe ordinea de zi a şedinţei au fost incluse 22 de chestiuni, inclusiv, 8 rapoarte ale Comandamentului Militar Unificat cu privire la situaţia din Zona de Securitate.

În seara zilei de ieri, au fost confirmaţi 9 observatori noi din partea Ucrainei şi noul comandant al sectorului de nord şi centru a Zonei de Securitate – Vitali Kokoşenko (Rusia).

În perioada martie-aprilie 2013, în Zona de Securitate pe Nistru şi la Bender au fost înregistrate mai multe incidente între forţele de securitate ale Moldovei şi Transnistriei, care au dus la tensionarea situaţiei. Încercările de a soluţiona aceste probleme în cadrul CUC au fost zadarnice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?