X 
Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Filat în apărarea lui Usatîi: Cazul ”Ignatenco” este o provocare

26 iul. 2013,, 17:53   Politică
4674 10
Foto: filat.md
Ministrul Sănătății, Andrei Usatîi, nu poartă responsabilitate directă în cazul instrumentelor de construcție utilizate în cadrul operațiilor la Spitalul Municipal pentru Copii ”Valentin Ignatenco” din Chișinău. Declarația aparține liderului Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, și a fost făcută în cadrul unei emisiuni la N4, transmite NOI.md.

Președintele PLDM se arată șocat de circumstanțele acestui caz. „M-a șocat ce s-a întîmplat. M-a șocat pînă și atitudinea unora din acest domeniu. Este evident că urmează a fi luate măsuri, dar nu din astea de pompier. Trebuie să avem o evaluare serioasă, în urma căreia să venim cu decizii foarte concrete. Totodată, cei care sînt responsabili de această situație – să fie sancționați”, a declarat Vlad Filat.

Întrebat dacă în situația dată ministrul Sănătății, Andrei Usatîi, ar trebui demis, acesta i-a venit în apărare colegului liberal. ”Se vede foarte clar că a fost o provocare cu obiectivul de a discredita. Din păcate, s-a ajuns la aceea că se discreditează țara. Eu nu cred că domnul ministru are responsabilitate directă vizavi de ce s-a întîmplat în acest caz, mai cu seamă că acest echipament nu se afla în dotarea spitalului”, a declarat Vlad Filat.

Amintim că acum cîteva zile, în presă au apărut imagini video din care se vede cum mai mulți medici de la spitalul menționat utilizau în timpul unei operații instrumente de construcție.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?