X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Ex-demnitar: O poliție săracă nu poate fi reformată și nici modernizată

27 iul. 2013,, 13:53   Politică
3597 3
Foto: jurnal.md
Reforma Ministerului Afacerilor Interne este inutilă în condițiile în care se evită a pune accentul pe salarizarea poliției și dotarea ei cu echipament tehnologic. Opinia aparține ex-viceministrului de interne, Ghenadie Cosovan și a fost exprimată pentru NOI.md.

Fostul viceministru susține că actuala reformă în sistemul polițienesc nu prevede decît disponibilizări și schimbări de denumiri la diviziuni. ”O poliție săracă nu poate fi reformată și nici modernizată. Ce reformă vrem să facem noi într-o poliție unde salariul mediu al celor care muncesc pe prima linie este de 3 mii de lei. De asemenea, polițiștii astăzi nu sînt dotați cu necesarul de automobile și altă tehnică alternativă. În afară de asta, colaborarea între serviciile operative și cele de ordine publică lasă de dorit. În ultimii doi ani a fost un mare flux de profesioniști. Nucleul profesionist este aproape distrus”, a precizat Ghenadie Cosovan.

În opinia expertului, responsabilă de toate infracțiunile înregistrate se face nimeni alta decît conducerea MAI. ”Eu tare aș fi vrut ca Ministerul de Interne să fie reformat, să fie o reformă veritabilă. Conducătorii, în loc să creeze condiții de muncă subalternilor, au grijă de ei ca automobilul să-i ia de la scara blocului și să-i ducă la serviciu. Cei care nemijlocit asigură ordinea publică sînt săraci lipiți pămîntului. Cum pot ei să muncească, dacă zilnic pentru un automobil din serviciul operativ se livrează 5 litri de benzină, în timp ce șefii au pe lună tone de combustibil?”, s-a întrebat Ghenadie Cosovan.

La începutul săptămînii curente, ex-viceministrul de interne sublinia pentru NOI.md că raportul de activitate al Inspectoratului General de Poliție pentru prima jumătate a anului curent este ”de ochii lumii”.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав