Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Clasamentul principalelor celebrităţi din Rusia: Pugaciova și Mihalkov eliminaţi din topul celor zece

27 iul. 2013,, 11:08   Showbiz
4297 0
Foto: gstatic.com
Tenismana Maria Şarapova a revenit pe piedestal în calitate de celebritate principală în clasamentul Forbes 2013: înainte cu doi ani locul capului de listă a celor 50 de staruri era ocupat de cîntăreţul Stas Mihailov. Acum interpretul de muzică pop a cedat poziţia, ocupînd acum al șaselea loc, în timp ce Şarapova este călcată pe urme de către colegul lui Grigori Leps ‒ el se află pe cea de-a doua poziţie a clasamentului.

Celebrităților li s-au comparat atît veniturile, cît şi de cîte ori au fost menţionaţi în presa scrisă sau pe motorul de căutare "Yandex". Maria Şarapova a învins, parțial, datorită faptului că este lider la capitolul venituri, rusoaica cîştigînd de la 1 iunie 2012 pînă la 31 mai 2013 ‒ 29 milioane dolari, un record absolut înregistrat de persoanele de pe actuala listă. Ceva mai devreme, în această lună, Maria Şarapova şi-a recăpătat titlul de a doua racheta din lume.

În ceea ce-l privește pe Leps, dînsul a cîştigat în aceeași perioadă ‒ 15 milioane dolari, însă a devansat-o pe Şarapova la numărul de căutări de pe "Yandex": 6,5 milioane față de 760 mii. Probabil, popularitatea cîntăreţului pe Internet este datorată discursului scandalos, ţinut de el de la tribuna Dumei de Stat şi în care se referea la reporterii omniprezenţi: "Vine un nemernic acasă la mine, eu oricum voi ajunge la el! Noi începem lupta! Iată, nu va mai rezista sufleţelul meu, eu îi voi calma curînd pe toţi monştrii ăştia!" De altfel, în acest discurs, de la tribună, Leps a fost ajutat de Mihailov: faţă de el utilizatori "Yandex-ului", au manifestat, de asemenea, un interes sporit (mai mult de 5 milioane de căutări).

Locul al treilea în "topul principalelor celebrităţi ruse" i-a revenit dirijorului și directorului artistic al Teatrului "Mariinski" Valerii Gherghiev. Potrivit datelor Forbes, Artistul Poporului din Rusia, l-a devansat în ce priveşte câștigurile chiar şi pe Lepși, care se poate lăuda cu venituri record, el primeşte cîte 500-750 de mii de dolari pentru unele spectacole. În clasamentul curent se comunică că Gherghiev a cîștigat 16,5 milioane de dolari SUA, iar în anul 2012, venitul lui era estimat la 3 milioane de dolari.

În clasamentul celor 10 au ajuns, de asemenea, interpretul Filip Kirkorov, jucătorul de hochei Alexandr Ovecikin, prezentatoarea TV Xenia Sobchak, cîntărețul Nikolai Bascov, fotomodelul Natalia Vodianova și fotbalistul Andrei Arşavin. Pentru prima dată în topul celor zece celebrităţi principale nu a intrat Ala Pugaciova – ea este pe locul al 11-lea. Nu se numără printre cele zece celebrități principale nici regizorul Nikita Mihalkov: el a coborît în clasament pînă pe locul al 26-lea, chiar şi cîntăreața Elena Vaenga l-a devansat.

Nou-veniți pe lista din acest an sînt: interpreta Lolita (locul 44), precum şi echipa de la KVN "Uraliskie pelimeni" (locul 15) și Simon Slepakov (locul 29).

Cele mai de succes Celebrități pe plan financiar (în ordine descrescîndă): Maria Şarapova, jucătorul de hochei Alexander Ovecikin (16,8 de mil. de dolari), Valerii Gherghiev, Grigori Leps și jucătorul de hochei Ilia Covalciuc (11 milioane de dolari).

Conform popularităţii de pe Internet, care este măsurată în dependenţă de numărul căutărilor pe "Yandex", lideri sînt ‒"Uraliskie pelimeni" cu 6,8 milioane de căutări, ei l-au devansat chiar şi pe Grigori Leps. Din topul primilor cinci face parte, de asemenea, grupul de rap "Basta", Stas Mihailov și interpreta Nyusha. Xenia Sobchak se află pe locul al șaselea.

Nimeni însă nu se poate compara cu prezentatoarea TV și fiica lui Anatoli Sobchak la capitolul menționărilor în presa scrisă. În acest sens, ea i-a lăsat pe toţi cu mult în urmă: mai mult de 17.000 de referințe față de aproape 8.000 ale Mariei Şarapova, care ocupă poziţia a doua la acest capitol.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?