X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Cine a inspirat personajul lui Hannibal Lecter

29 iul. 2013,, 12:06   Externe
2968 0
Foto: mpinteractiv.ro
Thomas Harris, autorul poveştii din spatele celebrei producţii cinematografice "Tăcerea Mieilor", a dezvăluit în sfîrşit cine este ucigaşul în carne şi oase care i l-a inspirat pe Hannibal Lecter. Înainte de a deveni cunoscut pe ecrane, Lecter a fost personajul principal în romanul "Dragonul Roşu", publicat de Harris în 1981.

Personajul jucat de Anthony Hopkins, a povestit Harris, pentru care interviurile sînt o raritate, a fost creat după un medic criminal în serie pe care l-a cunoscut, ca jurnalist, într- o închisoare din Mexic în anii '60.

"Dr. Salzar - aşa cum îl numeşte autorul fără a-i da însă numele real - era un individ mărunţel cu părul roşcat închis", îşi aminteşte Harris prima impresie din închisoarea Nuevo Leon State din Monterrey, unde atunci cînd avea 23 de ani intrase pentru un interviu cu Dykes Askew Simmons, un bolnav psihic care avea de ispăşit pedeapsa pe viaţă după ce ucisese trei oameni.

Lui Simmons, dr. Salzar îi salvase viaţa după ce fusese împuşcat în timpul unei tentative de a evada. Aşa a ajuns să-i fie prezentat lui Harris de către un gardian, fără ca acesta să-i menţioneze însă nimic din istoricul violent al doctorului, povesteşte autorul în introducerea ediţiei aniversare a "Tăcerii Mierilor", publicată parţial în The Times.

Conversaţia celor doi a luat însă o întorsătură ciudată, aşa cum relatează Harris după aproape 50 de ani, cînd doctorul a început să-l chestioneze pe jurnalist despre înfăţisarea desfigurată a lui Simmons ori despre victimele crimei. Abia cînd a ieşit însă din încăpere, tînărul a aflat cu cine stătuse de vorbă. "Nu va mai ieşi niciodată de aici. E nebun", i-a spus scurt gardianul dîndu-i de înţeles că a avut de-a face cu un criminal.

Doctorul a stat 20 de ani în închisoarea din Mexic şi, chiar dacă nu a fost reconstruit întocmai în carte, el i l-a inspirat pe Hannibal, desemnat în 2003 cel mai bun personaj negativ de către Institutul American de Film.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?