Cutremure stiri: 502

Ambasadorul SUA în R.Moldova s-a întîlnit cu Evgheni Şevciuk

30 iul. 2013,, 11:04   Societate
1954 0
Foto: president.gospmr.ru
Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, William Moser, a întreprins luni o vizită la Tiraspol unde a avut o întrevedere cu pretinsul preşedinte al rmn, Evgheni Şevciuk.

Potrivit Agenţiei "Infotag", care face trimitere la comunicatul emis de serviciul de presă a lui Şevciuk, la discuţii a participat şi ataşatul pentru probleme economice şi comerciale din cadrul Ambasadei SUA în R.Moldova, precum şi pretinsul ministru de externe din regiune, Nina Ştanski.

Părţile au discutat pe marginea chestiunilor ce vizează colaborarea bilaterală şi posibilitatea de a realiza pe teritoriul Transnistriei un şir de proiecte umanitare.

"Sîntem deschişi pentru colaborare şi interacţiune cu organizaţiile internaţionale şi reprezentanțele acestora pentru a soluţiona un şir de probleme existente în rmn. Transnistria se află într-o situaţie economică complicată", a remarcat Evgheni Şevciuk.

"Noi propunem o concepţie care include necesităţile cetăţeanului: este vorba despre grădiniţe, şcoli, sănătate, dar fără a lua în calcul aspectele politice", a subliniat el.

În cadrul întrevederii s-a discutat despre identificarea formulei optime de cooperare în vederea realizării programelor, în primul rînd, în sfera socială.

"Consider că deja la toamnă vom avea răspunsurile finale în ceea ce priveşte proiectele fezabile", a comunicat ambasadorul SUA în R.Moldova.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав