Cutremure stiri: 502

În Belarus a fost prinsă "ciupacabra"

30 iul. 2013,, 11:09   Ştiinţă şi IT
18921 0
Foto: topnews.ru
În regiunea Vitebsk din Belarus angajații unei fermele au ucis un animal ciudat, care pe parcursul mai multor luni de zile ataca vitele de la fermele situate în apropiere. Locuitorii au numit imediat fiara "ciupacabra", însă medicii veterinari spun că acesta este doar un raton sau cîine-raton chel.

"Nu e nici un fel de ciupacabra, este un raton tînăr, care suferea pe lîngă toate de tricofiţie sau scabie. Ratonul, practic, nu are nici un fir de păr pe corp, de aceea animalul arăta astfel... Deși, probabil, nu a avut nici un fel de scabie. Doar are o blană rară. Ratonii adulți sînt pufoşi și frumoşi, iar la vîrsta fragedă ‒ aceştia sînt practic chei", ‒ îl citează"Interfax" pe medicul șef veterinar al regiunii Docşiţkovo, Oleg Soloviev.

Cu toate acestea, ceva mai devreme același expert n-a putut spune despre ce animal este vorba într-un interviu acordat Kraj.by. La rîndul lui lucrătorul ştiinţific al Asociaţiei Vînătorilor şi Pescarilor din Belarus din raionul Dokşiţkii, Denis Pavlovici, a sugerat că această creatură poate fi un mutant: "are ceva de la vulpe, ceva ‒ de la un raton, ceva ‒ de la cîine".

Potrivit unui angajat al Centrului Științifico-practic al Academiei Naționale de Științe din Belarus pentru Bioresurse, candidatului în ştiinţe, Alexandr Kozulin, animalul are trăsăturile caracteristice ale unui cîine-raton tînăr, însă a menționat că aceştia nu au tendința de a ataca animalele cornute mari ‒ vacile și vițeii, deoarece cîinele-raton se hrănește în general, cu rozătoare mici, păsări, insecte, fructe căzute și pomuşoare de pădure.

Fermierii care au ucis misterioasa fiară, precum și utilizatorii de Internet au şi ei dubii referitor la determinarea speciei acestei creaturi.

Între timp, conform medicului veterinar Soloviov, cadavrul "ciupacabrei", a dispărut în ajun în mod misterios din încăperea auxiliară de lîngă cabinetul veterinarului. Potrivit unor date, acesta a fost furat de o fată necunoscută, care crede în existența ciupacabrei.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав