X 
Cutremure stiri: 502

Au rămas fără acoperiş. Elevii din Ghidighici învaţă într-o clădire avariată

29 noi. 2017,, 11:31   Societate
2132 0

Învaţă într-o clădire fără acoperiş, iar la fiecare ploaie sînt nevoiţi să se înghesuie în cîteva clase.

Vorbim despre aproape 140 de copii care frecventează gimnaziul Ion Costin din satul Ghidighici. Din cauza lucrărilor de reparaţie a acoperişului, care se desfăşoară cu întîrziere, tavanul şcolii riscă să se prăbuşească.

Directorul gimnaziului dă vina pe administraţia locală, care nu a făcut achiziţiile necesare la timp. De cealaltă parte, primarul se justifică prin faptul că bugetul municipal a fost aprobat cu întîrziere.

"Toată vara aceşti bani au fost trecuţi prin consiliul sătesc, de atunci, primarul satului a avut mînă liberă de a face achiziţiile pentru a repara capital acoperişul gimnaziului", a spus directorul liceului Ion Costin, Aurica Guțu.

Situaţia însă s-a agravat şi mai mult, după ce o parte dintre muncitorii care s-au apucat de reparat acoperişul nu şi-au primit banii.


"Au mers lucrările bine şi mai bine pînă la un moment dat lucrătorii au părăsit şantierul şi au plecat. Noi i-am întrebat, ei au spus că nu li s-a achitat salariu şi nu vrem să lucrăm", a zis şefa de gospodărie Lilia Șchiopu.

Iar cei care au mai rămas spun că nu ştiu cînd vor termina lucrările.

"Putem să nu reuşim anul acesta să terminăm fiindcă aşa sînt condiţiile. În contract scrie că 2-3 luni trebuie să decurgă aceste lucrări", a spus şeful de şantier Ruslan Lecvencă.

Între timp, lecţiile sînt desfăşurate în sălile de clasă mai puţin avariate.

"Suntem nevoiţi să facem orice lucru posibil pentru binele copiilor, cu părere de rău aceasta este situaţia", a zis profesoara Veronica Scutelnic.

Primarul explică cele întîmplate prin faptul că bugetul municipal a fost aprobat cu întîrziere.

"Pană ce banii respectivi sînt transferaţi şi acceptaţi în bugetul părimăriei este tot o durată, apoi, e vorba de achiziţiile publice care la fel sînt de durată , 40-45 de zile", a afirmat primarul satului Ghidighici, Serafim Isac.

Reprezentanţii Centrului de Sănătate Publică din Chişinău au interzis încă în luna mai desfăşurarea lecţiilor în aripa avariată a gimnaziului. Ordinul va fi anulat doar după ce acoperişul şi sălile de clasă vor fi reparate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав