Cutremure stiri: 504

Brigada de infanterie motorizată "Moldova" din Bălţi are un nou comandant

30 iul. 2013,, 13:37   Societate
9932 1
Foto: observator.md
Prin ordinul ministrului Apărării, locotenent-colonelul Ghenadie Nitrean a fost numit comandant interimar al Brigăzii 1 de infanterie motorizată "Moldova", dislocată în municipiul Bălţi. Totodată, locotenent-colonelul Veaceslav Rusu a fost numit în funcţia de şef al Statului Major al brigăzii "Moldova".

Potrivit Agenţiei "Infotag", ministrul Apărării, Vitalie Marinuţa, i-a solicitat noului comandant responsabilitate maximă şi implicare personală în soluţionarea problemelor de funcţionalitate a unităţii.

Locotenent-colonelul Nitrean a deţinut funcţia de comandant al Batalionului independent de asigurare materială şi a absolvit Universitatea Naţională de Apărare "Carol I" din Bucureşti.

La Bălţi, ministrul Apărării, împreună cu responsabili Ministerului Apărării şi Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, au inspectat toate subunităţile brigăzii "Moldova", rezultatele finale fiind discutate în cadrul şedinţei de bilanţ.

Printre cele mai grave probleme au fost menţionate selectarea insuficient de riguroasă a recruţilor, asistenţa psihologică, cazarea trupelor şi asigurarea cu echipament.

Inspecţia de la Bălţi face parte dintr-un plan complex de măsuri care are ca obiectiv redresarea situaţiei din Armata Naţională.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав