X 
Cutremure stiri: 506

Standard & Poor: Ucraina nu va putea evita devalorizarea hrivnei

30 iul. 2013,, 15:47   Externe
3187 0
Foto: ukrnews.biz
Agenția Internațională de Rating Standard & Poor consideră că posibila devalorizare a hrivnei va constitui un risc semnificativ pentru sectorul bancar al Ucrainei.

"Flexibilitatea politicii monetare şi de credit a Ucrainei se caracterizată ca fiind "nu foarte înaltă", în rezultatul stabilirii în țara a ratei de schimb gestionabile a hrivnei pentru un dolar american. Devalorizarea este un risc semnificativ pentru sectorul bancar din Ucraina, ținîndu-se cont de poziția mai deschisă referitor la valuta sectorului bancar din Ucraina spre deosebire de țările comparabile din CSI", ‒ se spune în comunicatul agenţiei de rating.

Așa cum consemnează analiștii S & P, Ucraina se confruntă cu dificultăți la asigurarea finanțării externe, dar și a finanțării bugetului, care depinde de condițiile favorabile de finanțare pe piețele de capital, ceea ce duce la creşterea fondurilor pentru bănci și la înrăutăţirea mediului de operare pentru activitatea lor.

"Ne aşteptam ca datoria publică netă să crească de la 27% a PIB-ului în 2012 pînă la aproximativ 32% în 2013-2015. În prognoza noastră s-a luat în considerare devalorizarea monedei ucrainene (hrivnei) cu 10%, deoarece noi credem că guvernul va fi nevoit să ajusteze cursul valutar", ‒ se subliniază în comunicatul S & P.
Totodată, eficiența, stabilitatea și predictibilitatea proceselor politice și ale instituțiilor din Ucraina se estimează ca fiind scăzute. De asemenea, a fost menţionată scăderea transparenței și răspîndirea largă a corupției.

Potrivit comunicatului, conform prognozelor S & P, Ucraina se situează pe locul al șaptelea în clasamentul țărilor cu cel mai sporit risc, iar probabilitatea default-ului ţării în următorii cinci ani a crescut pînă la 44,25% de la 34,8%.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав