X 
Jocurile Olimpice stiri: 119
Transnistria stiri: 1453

Hackerii ruși au furat codurile a peste 160 mil. carduri de credit

31 iul. 2013,, 10:18   Societate
2572 0
Foto: news.com.au
Procuratura din statul american New Jersey a pus sub acuzare patru ruși și un ucrainean, care în anii 2005-2012 au spart rețelele informatice ale unor mari retaileri, între care Carrefour și 7-Eleven, JCPenney, JetBlue și Dow Jones, în cea mai mare schemă de hacking din istoria SUA, relatează The Christian Science Monitor.

Procurorii din New York au inculpat într-un caz separat pe unul dintre cei cinci, precum și pe un alt rus, pentru un alt atac informatic împotriva Nasdaq OMX Group și a 800.0000 de conturi bancare de la Citigroup și PNC Financial Services Group.

Bărbații au conspirat cu Albert Gonzalez, un hacker din Miami condamnat la 20 de ani de închisoare.

Inculpații sînt Vladimir Drinkman, 32 de ani, din Moscova, Aleksandr Kalinin, 26 de ani, din St. Petersburg, Roman Kotov, 32 de ani, și Dmitri Smilianets, 29 de ani, din Moscova, si Mihail Ritikov, 26 de ani, din Odesa, Ucraina.

Doi membri ai grupului criminal, Vladimir Drinkman și Dmitri Smilianets, au fost arestați în Țările de Jos în 2012, după care Drinkman a fost predat autorităților americane. Smilianets este în prezent în așteptarea procesului de extrădare. Trei dintre complicii lor se află încă în libertate.

Kalinin a fost inculpat și în cazul din New York, împreună cu un alt rus, Nikolai Nasenkov.

Cei cinci inculpați din New Jersey au conspirat "într-o schemă la nivel mondial, care a avut ca țintă rețele corporatiste majore, au furat codurile a peste 160 de milioane de carduri de credit și au provocat astfel pierderi de mai multe sute de milioane de dolari", a declarat Paul Fishman, procuror șef în New Jersey.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?