Cutremure stiri: 502

Fiscul va verifica 20 de persoane ale căror cheltuieli au depăşit veniturile înregistrate anul trecut

31 iul. 2013,, 13:15   Economie
2954 4
Foto: elger.ru
Fiscul va verifica 20 de persoane ale căror cheltuieli au depăşit veniturile înregistrate în 2012. Despre aceasta a declarat şeful Inspectoratului Fiscal Principal de Stat (IFPS), Ion Prisăcaru. Potrivit Agenţiei "Infotag", funcţionarul a comunicat, în cadrul unui interviu pentru Radio Moldova, că potrivit declaraţiilor depuse pînă pe 31 martie, 11 mii de contribuabili persoane fizice au declarat pentru anul trecut venituri care s-au dovedit a fi mai mici decît cheltuielile reale efectuate.

"Discrepanţe au fost identificate pe baza studiului declaraţiilor fiscale, prin metode indirecte şi sursele de venit ale persoanelor fizice. Din peste 11 mii de persoane fizice, noi am selectat 50, ulterior ne-am oprit la 20. Aceşti cetăţeni vor fi verificaţi prin intermediul metodelor indirecte. Noi nu excludem că în sistemul informaţional puteau fi comise erori şi nu vrem să deranjăm oamenii fără motiv", a spus Prisăcaru.

Potrivit lui, discrepanţele dintre suma veniturilor declarate de cele 20 de persoane şi cheltuielile efectuate de acestea pe parcursul anului 2012 sînt foarte mari – de zeci de milioane de lei.

"Vom expedia acestor persoane notificările respective. Ei trebuie să ştie că în raport cu ei se fac verificările de rigoare. Le vom oferi timp pentru prezentarea datelor suplimentare, posibil, unele venituri au fost obţinute peste hotare şi au fost declarate în ţările respective", a remarcat şeful fiscului.

Potrivit lui, colaboratorii IFPS vor lucra cu aceşti contribuabili pentru ca ei să-şi declare veniturile şi să achite impozitele care se cuvin. Dacă nu se vor conforma benevol, veniturile nedeclarate oricum vor fi impozitate.

Şeful fiscului a mai comunicat că pe viitor vor fi verificate şi declaraţiile altor contribuabili în care se vor atesta asemenea discrepanţe.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав