Transnistria stiri: 1451
Preşedintele stiri: 4081

Atenție la cvasul comercializat în stradă! (FOTO, VIDEO)

1 aug. 2013,, 09:00   Societate
3555 0
Foto: luchianiuc.com
Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor (APC) atenționează că, în urma mai multor controale de stat, în componența cvasului comercializat la tarabe în capitală s-au depistat bacterii coliforme. Astfel, s-a constatat că cvasul produs de un agent economic nu corespunde cerințelor prevăzute de „Registrul de stat al apelor minerale naturale, potabile şi băuturilor nealcoolice îmbuteliate". APC a interzis agentului să mai comercializeze produsul nominalizat. Mai mult, agentul economic nu avea acte care să confirme proveniența și calitatea produsului și nici mijloace proprii de măsurare și legalizare.

APC afirmă că această băutură infectată creează pericole iminente pentru viața și sănătatea consumatorilor. Mai mult, agenția amintește că orice consumator are dreptul la protecție de către stat împotriva riscului de a cumpăra produse care ar putea să-i afecteze sănătatea.

Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova, Inspectoratul Fiscal Principal de Stat, Consiliul Municipal Chișinău au fost sesizate pe marginea acestui caz.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?