Jocurile Olimpice stiri: 120
Transnistria stiri: 1410

Viorel Ciubotaru: Între 50 şi 80% din volumul tuturor "granturilor date" Moldovei se întorc înapoi în UE

1 aug. 2013,, 12:04   Societate
5705 1
Foto: omg.md
"Între 50 şi 80% din volumul tuturor "granturilor" "date" Moldovei se întorc înapoi la cei care le-au "dat" sub formă de plăţi făcute firmelor UE, pe care sîntem obligaţi să le angajăm pentru "valorificarea" acestor "granturi", susţine expertul în managementul strategic, globalizare şi strategii de comunicare socială, Viorel Ciubotaru.

Solicitat de "Infotag", expertul a menţionat că "aceste firme, oricum, lucrează cu specialiştii din Moldova, care sînt plătiţi cu 40-100 euro ziua, pe cînd cei din UE, lucrînd în Moldova, sînt plătiţi cu 500-1500 euro ziua".

"Oare aceasta nu este corupţie? În opinia mea, corupţia nu este mită, ci un cu totul alt fenomen, care se produce la nivelurile superioare decizionale ale puterii de stat. De ce credeţi că Parlamentul Franţei a votat legalizarea "căsătoriilor" homosexuale cînd marea majoritatea cetăţenilor Franţei sînt categoric împotrivă?", întreabă Ciubotaru.

Expertul afirmă că "UE susţine în Moldova un regim hipercorupt, care fură nu numai ţara, ci şi fondurile enorme oferite de Bruxelles".

"Unde sînt rezultatele acestor miliarde? Or, oficialii europeni cunosc foarte bine tot ce face regimul lor proeuropean impus nouă nu prin alegeri, ci prin dictatul unor "fule" şi "şubeli". Noi, de 15 ani implementăm programe europene de luptă cu corupţia, finanţate din greu cu bani europeni, cu larga participare a experţilor europeni. Rezultatul îl vedem pe faţă", a spus Viorel Ciubotaru.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?