Arşiţa stiri: 214
Jocurile Olimpice stiri: 274
Transnistria stiri: 1418

S-au înăsprit regulile pentru importul mărfurilor agroalimentare (VIDEO)

1 aug. 2013,, 12:39   Societate
2880 1
Foto: libertatea.ro
Toți agenții economici care aduc în țară marfă agroalimentară trebuie să prezinte suplimentar la pachetul de documente încă două certificate. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă de către șeful Direcției coordonarea posturilor la frontieră, Andrei Bălan. Potrivit lui, este vorba de două certificate: de inofensivitate și de conformitate. Astfel, Moldova vrea să se asigure că marfa pe care o importă este de cea mai înaltă calitate.

Andrei Bălan a anunțat să legea a intrat în vigoare în martie 2013, iar agenții economici au avut la dispoziție cîteva luni pentru a se conforma. ”Le-am dat o perioadă de cîteva luni ca să se conformeze, i-am informat, de asemenea, despre aceste modificări. Din luna august însă vom începe a aplica deja sancțiuni, iar cea mai mare sancțiune este să nu le permitem să traverseze frontiera. Fără acest pachet de documente, marfa va fi reținută”, a declarat acesta.

Potrivit Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, în anul 2012, în Republica Moldova au fost importate peste 600 de mii de tone de produse agroalimentare din peste 20 de țări.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав