X 
Arşiţa stiri: 233
Preşedintele stiri: 4151

Natalia Gherman nu vede necesitatea în dotarea pacificatorilor ruși cu elicoptere (VIDEO)

1 aug. 2013,, 13:19   Societate
3203 1
Foto: newsmoldova.ru
Subiectul privind dotarea pacificatorilor ruși din Transnistria cu elicoptere noi nu a fost abordat și nici negociat cu autoritățile Republicii Moldova. Despre aceasta a declarat ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Natalia Gherman, în cadrul unei conferințe de presă pe marginea vizitelor recente în Germania, Rusia și Bruxelles, relatează NOI.md.

„Discuțiile, la moment, se desfășoară fără temei real. Ca poziție de principiu, vreau să subliniez că Zona de Securitate se află pe teritoriul Republicii Moldova. Orice intenție de a introduce tehnică militară pe teritoriul Republicii Moldova poate fi înfăptuită doar cu consimțămîntul autorităților de la Chișinău. Noi nu vedem necesitatea în consolidarea capacităților militare ale contingentelor de pacificare” , a spus Natalia Gherman.

Potrivit ei, partea rusă cunoaște bine poziția respectivă a Republicii Moldova.

Ministrul a precizat că acest subiect nu se regăsește sub nicio formă în agenda discuțiilor bilaterale cu Federația Rusă.

Anterior, presa rusă a scris că pacificatorii ruşi din regiunea transnistreană vor supraveghea cu elicoptere frontiera administrativă a raioanelor din estul Republicii Moldova. Autoritățile Republicii Moldova afirmă că nu știu nimic despre aceasta.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав