Arşiţa stiri: 229
Preşedintele stiri: 4160

Ministrul de externe: R. Moldova nu poate fi membră a Uniunii Vamale (VIDEO)

1 aug. 2013,, 14:36   Politică
3975 9
Foto: europalibera.org
Republica Moldova nu poate fi membră a Uniunii Vamale, din care face parte actualmente Rusia, Kazahstan și Belarus. Declarația aparține ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene al R.Moldova, Natalia Gherman, și a fost făcută astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, transmite NOI.md.

Drept motiv, Natalia Gherman a evocat politica tarifară existentă în cadrul Uniunii Vamale. ”Asta din cauza politicilor tarifare diferite care există actualmente în cadrul acestei Uniuni Vamale, în comparație cu angajamentele pe care și le-a asumat R.Moldova la momentul aderării la Organizația Mondială a Comerțului. Acestea sînt incompatibile și, respectiv, noi nu vom intra în Uniunea Vamală”, a declarat ministrul de externe.

De asemenea, Natalia Gherman a făcut referire la mai multe studii interne și externe privind importanța parcursului european pentru R. Moldova. ”Mai multe studii atestă foarte clar că R. Moldova ar avea de cîștigat mai mult în urma implementării Acordului zonei de comerț liber cu UE și integrării europene. Apropo, aceste studii menționează un potențial de creștere economică după începutul implementării acestui acord pînă la 3-4% și posibilitatea creșterii potențialului de export pînă la 16%”, a precizat Natalia Gherman.

Potrivit Barometrului Opiniei Publice publicat în primăvara anului curent, 41% din persoanele intervievate au spus că își văd viitorul legat de R. Moldova, 21% - de Uniunea Europeană, 14% - de Rusia și 12% - de Uniunea Vamală Rusia-Belarus-Kazahstan.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав