Cutremure stiri: 502

La frontiera moldo-română va fi creat un coridor verde pentru transportatorii de încredere (FOTO)

3 aug. 2013,, 11:30   Societate
2795 1
Foto: customs.gov.md
Serviciul Vamal, în comun cu Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Auto din Republica Moldova şi Uniunea Internaţională a Transportului Rutier, intenţionează să lanseze un proiect-pilot, la frontiera moldo-română privind crearea coridorului verde pentru transportatorii de încredere şi sistemul TIR-EPD (TIR Electronic Pre-Declaration). Decizia a fost luată în cadrul unei reuniuni a mai multor instituții.

Noul sistem va facilita considerabil traficul rutier în acest post vamal, va diminua timpul de aşteptare în vamă, va spori dezvoltarea comerţului exterior şi, totodată, va optimiza controlul vamal pe baza principiului selectivităţii şi analizei de risc. În același timp, noul proiect pilot va putea facilita la maximum traficul transfrontalier pentru companiile credibile şi asigura un control sporit asupra transporturilor de risc.

În vederea creării coridorului verde pe ambele părţi ale frontierei moldo-române, s-a convenit asupra creării unui grup de lucru care să elaboreze propunerile corespunzătoare și implicit să evalueze necesităţile de dezvoltare a infrastructurii postului pentru sporirea la maximum a capacităţii acestuia conform solicitărilor transportatorilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав