Cutremure stiri: 504

Dorin Chirtoacă: Monumentul victimelor deportărilor staliniste nu este cel mai scump din Chişinău

5 aug. 2013,, 12:16   Societate
3404 2
Foto: chisinau.md
Monumentul victimelor deportărilor staliniste, instalat recent în scuarul Gării Feroviare, nu este cel mai scump din Chişinău. Despre aceasta a declarat luni, în cadrul şedinţei operative, primarul capitalei, Dorin Chirtoacă.

Potrivit Agenţiei "Infotag", în replică faţă de reproşurile unor chişinăuieni şi organizaţii neguvernamentale care susţin că lucrările ar costa prea mult, Chirtoacă a declarat că "doritorii pot obţine de la primărie toate datele referitoare la costurile restaurării şi edificării altor monumente din capitală".

Susţinînd afirmaţiile primarului, şeful Direcţiei construcţii capitale, Roman Sofroni, a menţionat că "restaurarea Complexului memorial Eternitate a costat 46,5 mil. lei, a Teatrului Naţional de Operă şi Balet – 10,8 mil. lei, a Monumentului lui Ştefan cel Mare – 5,5 mil. lei, a Complexului memorial Feciorilor Patriei - Sfîntă amintire – 11 mil. lei".

Conducerea primăriei nu face publice costurile lucrărilor de fabricare a monumentului din bronz în Belarus. Potrivit autorităţilor locale, proiectul a fost estimat la 24 mil. lei, ceea ce include fabricarea monumentului şi amenajarea teritoriului adiacent.

Monumentul din scuarul Gării Feroviare a fost fabricat la iniţiativa conducerii liberale a primăriei capitalei. Acesta este dedicat victimelor represiunilor şi deportărilor staliniste din anii 40 ai secolului trecut.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав